De vakantieperiode staat weer voor de deur

Dit is voor u natuurlijk een mooi vooruitzicht, maar in de tijd dat u afwezig bent staat uw huis leeg en ziet er onbewoond uit. Voor inbrekers is dit ook een signaal om eens in die onbewoonde woning te gaan shoppen.

Nu kunt u natuurlijk een lampje aan laten, maar dit is energieverspilling en de inbrekers hebben dit ook heel snel door! Een andere manier die vaak gebruikt wordt zijn de schakelklokken. Op deze manier ben je iets minder opvallend, maar als elke dag hetzelfde lampje op dezelfde tijd aan en uit gaat dan geeft u eigenlijk ook al het signaal af dat er niemand thuis is.

De betere oplossing is om diverse lampen op verschillende tijden te laten schakelen, in de woonkamer diverse lampen aan laten gaan op verschillende tijden, en deze ook op wisselende tijden uit laten schakelen. Op het moment dat de lampen in de woonkamer uit gaan, kunt u de verlichting in de gang en op de overloop inschakelen, na een paar minuten schakelt het ganglicht weer uit en even later ook het overloop licht. In de tussentijd kunt u de slaapkamerlichten een paar minuten laten branden. Om het helemaal compleet te maken kunt u na een paar uur de badkamerlamp een paar minuten laten branden.

Ook op uw vakantie adres, waar ook ter wereld, kunt u met uw telefoon controleren of de verlichting uit is of u kunt extra verlichting schakelen. Enige voorwaarde is dat u verbinding heeft met het wereldwijde web.

 

Dit is allemaal eenvoudig te realiseren met een domotica installatie.