Mogelijkheden voor woningbouw

Voor zowel bestaande woningen als voor nieuwbouw, kunnen wij u de meest passende oplossing bieden.

In nieuwbouwwoningen kan gekozen voor een bedraad-, draadloos systeem of een combinatie van beide systemen, het draadloze systeem is natuurlijk uitermate geschikt voor bestaande woningen. Voordeel hiervan

is dat er weinig tot niet gebroken of gefreesd hoeft te worden.

 

 Niets duurt voort behalve verandering!

     Heraclites, Grieks filosoof.

 

Comfort

 

Het is mooi weer en u besluit wat eerder naar huis te gaan. Als u thuis komt, opent de voordeur zich en komt u binnen in een koel huis. De zomerse hitte buiten kunt u even achter u laten. Uw favoriete muziek speelt al op de achtergrond. Om de hitte buiten te houden zij de screens al eerder automatisch gesloten. Omdat u toch nog even van het mooie weer wilt genieten sluit u met één druk op uw smartphone de zonneschermen en gaan automatisch de screens omhoog waardoor u ongehinderd naar buiten kunt lopen en kunt genieten van de zon. Als u ’s avonds naar bed wilt kunt u met één druk op een knop de verlichting, tv en radio uitdoen, terwijl de verlichting richting slaapkamer aan gaat. Wanneer u er gedurende nacht uit moet, gaat er automatisch oriëntatie verlichting aan, zodat u niet volledig in het donker hoeft te zoeken en de mede bewoners niet wakker maakt door felle verlichting.

 

Dit zijn slechts een paar voorbeelden van de mogelijkheden die Slim! u kan bieden.

 


Veiligheid

 

U zit in een restaurant aan de andere kant van het land rustig te dineren. Plotseling krijgt u een push bericht op uw telefoon. Op het scherm ziet u een beeld van een man die met een zaklamp in uw woning loopt. U belt direct de politie die de melding naar uw woonplaats doorzet. Hierdoor is de inbreker op heterdaad betrapt en in hechtenis genomen door de politie.

U heeft een pakketje via internet besteld, op het moment van bezorgen bent u niet thuis. de pakketdienst belt aan en via uw telefoon kunt u zien wie er voor de deur staat en kunt u ook spreken met de bezorger, deze kan zijn ID laten zien en u kunt aangeven dat het pakketje bij de buren afgeleverd mag worden.

 

 

Door de slimme camera systemen van Slim! kunt u altijd zien wat er in en om uw woning gebeurt, waar ter wereld u ook bent!


Energiebesparing

 

Wellicht heeft u al zonnepanelen of denkt u er aan om deze aan te schaffen, Slim! kan ervoor zorgen dat uw wasmachine aangaat op het moment dat er voldoende zonne-energie is. Dat is zuinig en goed voor het milieu.

Uiteraard kan de instelling zo gemaakt worden dat wanneer er geen zon is, de was wel gedaan is op een door u gewenst tijdstip, de was moet immers wel gedaan worden. U hoeft het alleen nog maar op te hangen, dat doet Slim! (nu) nog niet voor u.

Uw woning is voorzien van elektriciteits-, gas- en watermeters. Deze zijn doorgaans in de meterkast of kruipruimte verstopt, niet gemakkelijk om af te lezen.

De uitlezing van deze meters kan zichtbaar gemaakt worden op uw PC, tablet of telefoon, zodat u een vergelijk kunt maken met de voorgaande periode. Is er in uw situatie en gewoontes niets veranderd, maar stijgt uw verbruik dan kan er wel eens een apparaat aan het eind van z’n levensduur staan. Een koelkast of vriezer die meer stroom gaat verbruiken, zonder aanwijsbare reden is vaak zo’n aanwijzing.

Bijkomend voordeel is dat u bij de jaarafrekening niet meer verrast wordt.

 

Bewust met energie omgaan hoeft geen moeite te kosten met de oplossingen van Slim!

 


Levensloopbestendig wonen

 

We worden gelukkig steeds ouder en willen langer op oudere leeftijd zelfstandig blijven wonen. 

Dit is ook een beleid dat door de overheid gestimuleerd wordt. 

Wanneer uw huis van alle gemakken en comfort is voorzien, betekent dat u zonder zorgen zelfstandig kunt genieten van uw oude dag. 

Om bovenstaande feiten te combineren kan Slim! u helpen uw woning levensloopbestendiger te maken.

 

Als u wat ouder wordt en iets minder snel ter been raakt maakt u het zich een stuk gemakkelijker als u vanuit uw stoel kunt zien wie er aan de deur staat. U kunt deze persoon vragen waar hij of zij voor komt en naar een legitimatie vragen. Deze functies kunt u allemaal via uw telefoon of centraal bedienpaneel uitvoeren en biedt u een stuk gemak en veiligheid. Ook koppelingen naar een zorgverlener of naar familie door middel van camera, paniekknoppen of bewegingssignalering zijn mogelijkheden die het langer zelfstandig wonen kunnen ondersteunen.

 

Ouder worden kunnen we niet tegengaan, maar met de oplossingen van Slim! kunnen we het wel makkelijker maken!


Zorg voor ouderen

 

Slim! biedt aanvullende beveiliging aan mensen die een hoger risico lopen op verwondingen en ongevallen die thuis gebeuren. Het geeft familie en verzorgers ook een groter gevoel van rust en vrijheid, omdat ze weten dat er onmiddellijk contact met hun wordt opgenomen als er een incident optreedt. Het leven wordt hierdoor makkelijker voor zowel verzorgers als hun verzorgenden.

Een netwerkgroep verzorgers, in plaats van slechts een conciërge, die betrouwbaarheid en een grotere gemoedsrust waarborgen.
Door gebruik te maken van verschillende sensoren en mobiele technologie, kan Slim! alle activiteiten van de verzorgenden monitoren
. Deze informatie en waarschuwingen kunnen aan de gehele groep verzorgers verstrekt worden. Op deze manier delen de gezinnen en eventuele betaalde zorgverleners de zorg om verantwoordelijkheden te nemen in het zorgverlenersnetwerk. Het is een tijd- en kosteneffectieve en zeker een meer waardige oplossing.